Waar moet jouw domeinnaam registratie aan voldoen?

Een domeinnaam registreren bij Spigothosting is heel eenvoudig. Er zijn echter een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Zo moet jouw domeinnaam uit minimaal 3 en maximaal 63 leestekens bestaan. Je mag alleen tekens uit het Nederlandse alfabet gebruiken of cijfers en het koppelteken, hoofdletters en spaties werken niet. Een domeinnaam kan ook niet beginnen met het koppelteken.

Domeinnaam registreren die bij jouw server/bedrijf past?

Als je alleen in Nederland actief bent kies je bij voorkeur voor .nl. Een generieke extensie zoals .com of .net werkt net zo goed. Kies vervolgens een domeinnaam die je eenvoudig kan schrijven. Je voorkomt zo dat je bezoekers een typfout maken en op de verkeerde site terecht komen. Kies bij voorkeur voor een kort domein. Een korte naam is eenvoudiger te onthouden. Gebruik eventueel afkortingen om je domeinnaam zo kort mogelijk te houden.

Is je gewenste domeinnaam niet beschikbaar?

Helaas kan het gebeuren dat iemand anders al voor dezelfde domeinnaam gekozen heeft. Gelukkig zijn er nog alternatieven. Bijvoorbeeld door dezelfde naam te gebruiken, maar met een andere extensie. Stel je hebt bijvoorbeeld de naam minecraftserver. deze kan al bezet zijn met de .nl extensie. Maar misschien is minecraftserver.com nog wel beschikbaar. Je kan ook kijken of je naam al bezet is met een koppelteken. Bijvoorbeeld minecraft-server.nl.

Powered by WHMCompleteSolution

Opzoek naar een groter pakket dan dat we aanbieden?

Scroll to Top